Werken bij B-leaf

Engineering

Een integraal proces

De belangrijkste fase van een houtbouwproject is de engineering. Hoe integraler dit proces verloopt, hoe beter de productie kan worden aangestuurd en de montage en realisatie kan worden uitgevoerd.

De ontwikkelaar en de architect stemmen het ontwerp zoveel mogelijk af op houtbouw. Binnen de programmatische en budgettaire randvoorwaarden zoeken we naar de best passende oplossing met houtbouw. Dit zal binnen de beoogde marktsegmenten veelal HSB zijn, maar ook CLT, LVL en Glulam zullen in overweging worden genomen bij het zoeken naar de meest optimale oplossing.

Zelfs als steen-/betonachtige kernen of staalconstructies nodig blijken vanuit engineeringsperspectief of bijvoorbeeld uit geluidseisen, dan zal dat bewust en integraal worden geëngineerd.

Daarom is engineering zo belangrijk.

Stuur je vraag en/of je gegevens en
wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bouwkundig & constructief

B-leaf verzorgt alle bouwkundige en constructieve engineering, de realisatie, en het modeleerwerk vanaf het basis model tot en met het kleinste detail.

Onze bouwkundigen, constructeurs, engineers en modelleurs hebben ruime ervaring in houtbouw en productie engineering. We gebruiken state of the art software die speciaal is ontwikkeld voor houtbouw en het aansturen van daaraan gerelateerde productie- en realisatieproces.

Ons doel is niet om een bepaald productieproces te vullen maar om zinvolle houtbouw toe te passen. Wij kijken dus bij elk vraagstuk wel type materiaal en systeem het meest geschikt is om een duurzaam gebouw te realiseren.