Werken bij B-leaf

Q&A

Wij doen houtbouw!

Wij beantwoorden je vraag graag!

Heb je een vraag over onze procesaanpak of over de diensten en oplossingen die we leveren?
Misschien is jouw vraag hieronder al beantwoord.

Wat is 'Samen.' volgens B-leaf?

Wat is 'Samen.' volgens B-leaf?

Samen, door met alle betrokken partijen gelijktijdig te schakelen, zorgen we ervoor dat we bouwprocessen efficiënter maken en we betere gebouwen kunnen creëren.

Wat is 'Gebouw.' volgens B-leaf?

Wat is 'Gebouw.' volgens B-leaf?

Gebouw, door het realiseren van haalbare, vette bouwprojecten op een effectieve manier.

Wat is 'Bewust.' volgens B-leaf?

Wat is 'Bewust.' volgens B-leaf?

Bewust, door verantwoordelijk om te gaan met onze impact op de huidige en toekomstige samenleving. De materiaalkeuze speelt daarin een belangrijke rol. We combineren verschillende houtbouwsystemen om maximale efficiëntie uit ieder soort materiaal en/of systeem te halen. Dit ten gunste van de hoeveelheid grondstoffen, bruikbare oppervlakte en het productie- en realisatieproces.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van houtbouw?

Wat zijn de belangrijkste voordelen van houtbouw?

Houtbouw biedt natuurlijke isolatie, is milieuvriendelijk en zorgt voor een snelle bouwtijd.

Met welke houtbouw systemen werken wij?

Met welke houtbouw systemen werken wij?

In de basis werken wij met 5 verschillende soort houtbouw systemen:

  1. Houtskeletbouw (HSB)
  2. Kruislaaghout (CLT)
  3. Modulebouw
  4. Glued Laminated timber (Glulam)
  5. Laminated Verneer Lumber (LVL)

Wat is houtskeletbouw (HSB)?

Wat is houtskeletbouw (HSB)?

De meest bekende houtbouw systeem. Elementen worden in de basis samengesteld doormiddel van vurenbalken, beplating en isolatie. De aanpasbaarheid en flexibiliteit is zeer hoog. HSB is breed inzetbaar en kan constructief tot 6 bouwlagen worden toegepast.

Wat is kruislaagshout (CLT)?

Wat is kruislaagshout (CLT)?

Kruislaaghout in de Nederlandse naam voor Cross Laminated Timber (CLT) deze vorm van houtbouw wordt vaak massieve houtbouw genoemd. CLT bestaat uit verschillende lamellen die kruislings zijn verlijmd. CLT biedt vooral voordelen wanneer er hoge constructieve eisen zijn.

Wat is modulebouw?

Wat is modulebouw?

Een module wordt vaak opgebouwd uit andere houtbouw systemen. In de basis is het doel van module bouw om vooral technische ingewikkelde ruimtes volledig geprefabriceerd aan te leveren op de bouwplaats om de bouwtijd te beperken.

Wat is GLULAM?

Wat is GLULAM?

Glued Laminated timber, Glulam zijn gelamineerde houten balken die parallel aan elkaar zijn verlijmd. Glulam wordt voornamelijk ingezet om grote overspanningen tot wel 42m in hout te realiseren.

Wat is Laminated Verneer Lumber (LVL)?

Wat is Laminated Verneer Lumber (LVL)?

Laminated Verneer Lumber (LVL) zijn gelamineerde balken welke zijn opgebouwd uit kleine dunne lagen fineer. LVL biedt de mogelijkheid om met relatief dunne afmetingen grote overspanningen tot ongeveer 20 meter te realiseren.

Bouwen jullie 2D of 3D?

Bouwen jullie 2D of 3D?

Werk je met 2D elementen die gemonteerd worden op de bouwplaats óf monteer je ruimtes (3D) al in de fabriek?

Wat ons betreft hebben beide technieken waardevolle voordelen waartussen we niet willen kiezen. Daarom combineren wij deze twee bouwmethoden.

2D elementen zetten we in om grote ruimtes te creëren zonder daarbij rekening te hoeven houden met ontwerpbeperkingen voor toekomstig transport en 3D elementen gebruiken we voor ruimtes die vol zitten met technische detaillering of arbeidsintensief zijn.
 
Door het toepassen van deze mix geloven wij dat ons proces de sweet spot tussen ontwerpvrijheid en een zo efficiënt mogelijk bouwproces raakt. Zo hoef je niet te kiezen tussen voordelen maar werken ze samen!

Is houtbouw duurder?

Is houtbouw duurder?

Wij geloven dat dit niet het geval is en tonen dit graag aan. De belangrijkste redenen waarom wij hier in geloven is vanwege de snelle bouwtijd, efficiënt gebruik van materiaal en de industriële prefabricage van houtbouw.

Daarnaast zien wij ontwerp en engineering als belangrijkste fase van een houtbouwproject. Hoe integraler dit proces verloopt, hoe beter kosten in de hand worden gehouden, technische uitwerking klopt en productie / montage efficiënt kan verlopen.

Zijn jullie FSC gecertificeerd?

Zijn jullie FSC gecertificeerd?

We zijn FSC gecertificeerd! 

Een van onze doelen is om de bouwwereld bewuster te maken. Daarin speelt materiaalgebruik een grote rol. Wij werken daarom alleen met FSC gecertificeerd hout zodat wij zeker weten dat het afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Onze producten dragen daarom het FSC-keurmerk.

Heb je een andere vraag?

Heb je een andere vraag?

Bel: 0407877731

of

email: info@B-leafsysteembouw.com

Wie weet komt jouw vraag met ons antwoord ook in dit overzicht!

B-too, B-invented, B-smart, B-leaf & B-happy

maken deel uit van de B-group