Werken bij B-leaf

Optopping

'Bewust.' gebruik maken van ruimte

‘Optoppen’ is een term die momenteel niet meer weg te denken is. De overheid ziet het toevoegen van nieuwe bouwlagen bovenop bestaande gebouwen als een effectieve manier om de bebouwde omgeving te optimaliseren en tegelijkertijd bij te dragen aan de behoefte aan woningen. Dit betekent niet langer stadsuitbreiding maar stadsinbreiding!

In deze context is houtbouw een uitstekende keuze. Hout is lichter dan traditionele bouwmaterialen en maakt snelle en nauwkeurige bouw mogelijk. Door te kiezen voor hoogwaardige prefab houtelementen wordt het proces nog efficiënter.

Voor woningbouwcoöperaties en architecten biedt optoppen tal van mogelijkheden, echter brengt het ook uitdagingen met zich mee. B-leaf denkt graag mee in het omzetten van deze uitdagingen in kansen!

Samen maken we toekomst

Onlangs publiceerde Joanknecht de wintereditie van hun magazine ‘Samen maken we toekomst’. B-group’s eigen Joost Huijgen werd ook geïnterviewd voor de publicatie. Het uitgangspunt van het interview was ‘vernieuwing in de bouw’. 

Benieuwd naar het artikel? Lees het hieronder!

Maakbaar engineeren

“Dat is een kwestie van maakbaar engineeren” is een uitspraak die je vaak van ons hoort, maar wat bedoelen we ermee?

Maakbare engineering in houtbouw ontstaat uit het nauwe contact dat onze engineers en productiemensen met elkaar hebben. Ze doorlopen als partners het proces van schets tot realisatie. Zo zorgen we ervoor dat houtbouwplannen haal- en schaalbaar zijn.

Soms is dat door in tekeningen rekening te houden met standaard maten, maar het kan ook zitten in het slim inzetten van restmaterialen binnen hetzelfde project. Zo besparen we materiaal, is de productie efficiënt en neemt ieder zijn/haar verantwoordelijkheid. Dát is maakbaar engineeren.

B-leaf is gestart!

Als nieuwste onderdeel van de B-group, richt B-leaf zich op houtbouwsystemen vanuit de gezamenlijke visie Samen. Gebouw. Bewust.

Samen, door met alle betrokken partijen gelijktijdig te schakelen, zorgen we ervoor dat we bouwprocessen efficiënter maken en we betere gebouwen kunnen creëren.

Gebouw, door het realiseren van haalbare, vette bouwprojecten op een effectieve manier.

Bewust, door verantwoordelijk om te gaan met onze impact op de huidige en toekomstige samenleving. De materiaalkeuze speelt daarin een belangrijke rol. We combineren verschillende houtbouwsystemen om maximale efficiëntie uit ieder soort materiaal en/of systeem te halen. Dit ten gunste van de hoeveelheid grondstoffen, bruikbare oppervlakte en het productie- en realisatieproces.

Binnenkort meer!

Ben je benieuwd? Volg B-leaf systeembouw op LinkedIn en Instagram om op de hoogte te blijven.

Groots wonen in Eindhoven

Nieuw Bergen is zonder twijfel het meest prestigieuze en iconische project dat in Eindhoven gerealiseerd wordt.

Ons zusterbedrijf B-too heeft voor dit unieke project diverse interieurontwerpen mogen maken.

Aqualon Van Zutphen

B-too

Aqualon Van Zutphen

Installatiebedrijf Aqualon van Zutphen in Eersel heeft een heldere en professionele visie op installatietechniek. In het interieur, ontworpen door B-too, is dit op een smaakvolle manier vertaald.
Lees meer

Het nieuwe jaar in met B-leaf

B-leaf is vol vertrouwen het nieuwe jaar in gegaan.

Samen met klanten, partners en relaties bouwen we verder aan onze groei.

Zowel op het gebied van Architectuur, Bouwkundige engineering en Constructieve engineering werken we op een systematische wijze aan realiseerbare projecten.

Wil jij met ons samenwerken of met ons team meegroeien? Neem dan contact op voor een kennismaking!

The Art of Living Special

B-too

The Art of Living Special

Supertrots zijn wij op de vermelding in het hardcoverboek Apartments & Lofts Part II 2022 van The Art of Living.

Check hoe mooi!

Lees meer

3D construeren

B-invented

Construeren in 3D, wat kun je ermee?

Als constructeur heb je de keuze: modelleren en construeren in 2D of 3D. Alles heeft zijn voor- en zijn nadelen. Bij B-Invented zijn we enthousiast over het construeren in 3D. Dat enthousiasme delen we graag.
Lees meer

Ervaring opdoen en/of afstuderen?

B-invented

Doe praktijkervaring op als werkstudent

Heb jij naast je studie nog wat vrije uurtjes te besteden?
Dan kun je die goed inzetten bij ons als werkstudent.
Ervaring opdoen en bijverdienen, de ideale combinatie!

Check us out en reageer!

B-too 2.0

B-too

B-too 2.0

B-too is opgegaan in de B-group!

Nog meer mogelijkheden, creatieve ideeën die samensmelten, sneller schakelen en een uitgesproken toekomstvisie zijn zomaar een paar highlights die snel verwoorden hoe deze overname tot stand is gekomen. 

Dat betekent ook een nieuw logo (dat volledig aansluit bij de rest van de groep) en een nieuwe site!

Vergunning GZC Tilburg

B-invented

De langverwachte vergunning is er!

De gemeente Tilburg heeft het project van het gezondheidscentrum vergund.

Lees meer

Meet our team

Nienke Stikkelbroeck

Meet our team!

Vandaag maken we kennis met Nienke Stikkelbroeck. Geboren en getogen Brabantse. Al woont ze op een mooie rustige plek, ze gaat graag naar Eindhoven om te genieten van het bruisende en levendige centrum. Nienke is in de coronatijd bij B-invented begonnen als administrateur financiën en kan je alles vertellen over cijfers!

Lees meer

Eerste paal GZC Hoef & Haag

B-invented | B-happy

Het startschot voor de bouw van gezondheidscentrum Hoef en Haag is een feit.

Afgelopen donderdag zijn de grondwerkzaamheden begonnen en is de eerste paal de grond in gegaan.

Lees meer

Meet our team

Joost van ’t Klooster

Meet our team!

Vandaag maken we kennis met Joost van ’t Klooster. Joost is 1,5 jaar werkzaam bij B-invented als procesbegeleider engineering.

Lees meer

Meet our team

Stéphanie Lelieveld

Meet our team!

Vandaag maken we kennis met Stéphanie. Ze heeft haar Limburgse roots ingeruild voor het Eindhovense. Ondernemen is niks nieuws voor haar omdat haar beide ouders ondernemers zijn. Waar ze vroeger droomde om ooit een eigen bedrijf te starten weet ze ook welke risico’s dit met zich meebrengt. Nu ze zelf bij B-invented ervaart hoe leuk het is om voor een bedrijf te werken waar zowel het ontwerp als het technische aspect aan bod komen, wil ze niks anders meer.

Lees meer

Wij bakken er iets van

B-invented

Kijkje in de keuken bij steenfabriek Nelissen

Onze collega’s Sanne, Stéphanie, Anja en Eric namen vorige week een kijkje in de keuken bij de steenfabriek Nelissen te Kesselt.

Lees meer

Partnerbezoek HEBO kozijnen

B-invented | B-happy

Kwaliteit in de fabriek en efficiënt op de bouwplaats

Bij de B-group zoeken we gericht naar betrouwbare partners die in slimme oplossingen voorzien om het bouwproces te optimaliseren.

Dit bracht ons bij HEBO Kozijnen b.v. in Hengevelde, waar onze collega’s engineering en werkvoorbereiding van B-invented en B-happy een kijkje achter de schermen hebben genomen van dit mooie bedrijf.

Lees meer

Meet our team

Ellen van den Tillaart

Meet our team!

Vandaag maken we kennis met Ellen van den Tillaart. Inmiddels woont ze in Eindhoven maar ze gaat regelmatig met veel plezier terug naar haar roots in Tilburg. Tijdens haar studie Bouwkunde aan de TU heeft ze haar passie voor houtbouw gevonden. Ze is afgestudeerd Master – Structural Engineering and Design op het onderwerp gelamineerd Accoya hout. 

Lees meer

Meet our team

Anja Sens

Meet our team!

Vandaag maken we kennis met Anja Sens. Na haar studie Bouwtechniek aan de Avans Hogeschool Den Bosch en opvolgend een Master Stedenbouw aan de Technische Universiteit Eindhoven [of TU/e] mag ze met trots de naam ir. dragen. Deze positieve, betrokken en vakkundige dame heeft de nodige werkervaring opgebouwd. Zo is ze gestart als trainee bij ProRail en daarna in de rol van Systems Engineer betrokken geweest bij verschillende station projecten.

Lees meer

Van tijdelijke camping naar Europa's meest duurzame wijk

B-invented

Voorbereidingen Common Woods gestart

Common Woods is voor iedereen een thuis. Van sociale studio’s en appartementen tot ruimtelijke villa’s direct aan de bosrand. Wat de huizen met elkaar gemeen hebben? ‘Wonen’ wordt ‘leven’ bij Common Woods.
Lees meer

B-too, B-invented, B-smart, B-leaf & B-happy

maken deel uit van de B-group