Werken bij B-leaf

GZC Beuningen

Gezondheidscentrum Julianaplein

De oude Aldi is gesloopt en de nieuwbouw van Gezondheidscentrum Julianaplein in Beuningen is gestart. B-smart realiseerde het grondwerk en de fundering, wij de houtskeletbouw en B-happy de realisatie.

Samen maken we er een mooi project van.

Binnenstedelijke bouw

Binnenstedelijke bouw brengt de nodige uitdagingen met zich mee, maar geen uitdaging waar houtbouw niet tegen opgewassen is! Houtbouw is namelijk snel, licht en efficiënt.

Een groot deel van een houten gebouw kan buiten de stad worden voorbereid. Prefab houtelementen worden dan gemonteerd in de fabriek en vervoerd per vrachtwagen. Doordat de elementen licht zijn, kunnen er relatief veel elementen op een vrachtwagen vervoerd worden wat resulteert in een lagere stikstofuitstoot.

Door de hoge mate van prefab en het feit dat er in houtbouw geen droogtijden zijn, kan er naar verhouding snel gebouwd worden (zelfs in de winter). De werkdruk voor het personeel is daardoor lager en de omgeving heeft minder overlast van de werkzaamheden. Dat alles terwijl de verduurzaming en bebouwing van het binnenstedelijk gebied doorgaat!

Met elke levering houtbouwelementen verrijken we de bio-based bouwwereld.

Het ontwerp van de begane grond van Gezondheidscentrum Beuningen bestaat uit veel grote ramen. Waar vanuit de traditionele prefab gedachte volledige wanden met openingen zouden worden geproduceerd, hebben wij dat anders gedaan. Wij hebben voor deze situatie kleine, handzame elementen gemodelleerd en geproduceerd. Het voordeel van die werkwijze is dat er geen “lucht” getransporteerd wordt en we bewust omgaan met onze verplaatsingen.