Werken bij B-leaf

Hastelpark

80 grondgebonden TT.houses met parkeren op maaiveld in Eindhoven

Voor een gezellige woonwijk in Eindhoven, aan een uitvalsweg dicht bij het centrum en de autoweg, hebben wij een prachtig park met grondgebonden woningen bedacht.

Het gaat om een woonpark waarin 80 Tiny Tree houses kunnen worden gebouwd. Kenmerkend aan deze woningen zijn, zoals de naam al zegt, dat ze kleine houten grondgebonden woningen zijn die ook heel betaalbaar zijn.

Betaalbare kleine woningen

Een TT.house is een drielaagse eenslaapkamer woning van 50 m2. De keuze voor het bouwen met houtsystemen is niet allen bewust in de bouwwijze maar ook door de integratie van veel groen.

Elke woning heeft zo een eigen tuintje. Op die manier is er zowel binnen als buiten de circulatieruimte, zoveel mogelijk leefruimte toegevoegd om meer leefgenot te geven.

 TT.house is een rugwoning met een semi openbaar tuintje. Groen is hierin de basis van een belangrijke B-leaf peiler “samen”. De tuintjes verbinden mensen met elkaar.

 TT.house is opgebouwd met behulp van houtbouw (HSB) fabriekselement volledig geëngineerd, geproduceerd en gemonteerd door B-leaf.

Begane grond

1e verdieping

2e verdieping

Locatie 
Hastelweg, Eindhoven

Programma 
80 kleine betaalbare drielaagse woningen

Status 
Studie

B-invented heeft vanuit haar TT.houses oplossing voor betaalbaar sociaal wonen een studie gedaan of op de locatie aan de Hastelweg in plaats van een drielaags appartementengebouw ook een zogenaamd woonpark met evenveel woningen mogelijk is. De studie heeft aangetoond dat dit heel goed mogelijk is.

TT.houses: groen is thuis

Een sociaal woonpark in de stad

OIKOS
Sociaal wonen met een eigen plek, dat is wonen en leven volgens OIKOS.

Architectuur
B-invented: Eric Offermans, Stéphanie Lelieveld, Lotte Dekkers, Sanne van Haasteren

Bouwkundig
B-invented: Eric Offermans, Stéphanie Lelieveld, Lotte Dekkers, Sanne van Haasteren

Constructie
B-invented: Bouwe Geels

Partners
CLT-S