Werken bij B-leaf

Park 246

Engineering, productie & montage

B-leaf is verantwoordelijk voor de engineering van de houtbouw voor de 308 woningen van dit fantastische project. Aansluitend kan B-leaf ook de productie en montage verzorgen.

B-leaf streeft namelijk altijd naar de integrale uitwerking van houtbouw door middel van de stappen engineering, productie en montage.

Houtbouw typologieën

Het project bestaat uit een grootstedelijke inpassing waarbij gebruik is gemaakt van verschillende woning typologieën. Het uitgangspunt van deze typologieën is houtbouw. Ze ontstonden vanuit een “Social Design” visie, waarin we meerdere modellen ontwikkelde. 

Zo werden TT-house rugwoningen voor 1 a 2 persoons huishoudens ontwikkeld, de Villa 41 als compacte gezinswoning en de MoVa (Mountain Valley) met studio’s en appartementen. 

De woningen passen bij het groene landschap waar de hele buurt gebruik van kan maken. Op deze manier worden onderlinge interacties gestimuleerd en ontstaat er een relatie tussen houtbouw, natuur, spelen en dialoog. Al deze onderdelen dragen vervolgens bij aan het gevoel van veiligheid en gemeenschap.

Bewoners

De drie toegepaste typologieën zijn alle drie gericht op andere doelgroepen. Hierdoor ontstaat er in de buurt een grote diversiteit in groepen en leeftijden. 

De woningen aan de rand zijn de Villa 41 gezinswoningen die over een ruime voortuin beschikken. 

Op twee gecreëerde hofjes staan TT-houses van 3 verdiepingen. De MoVa zijn gestapelde woningen waar elke woning voorzien is van een eigen terras aan de galerij.

Programma
150 appartementen in de Mova
140 TT woningen
18 Villa 41’s

Status
Ontwerp

Drie type woningen

Diversiteit gegarandeerd

Architect
B-invented: Raz Keltsh, Eric Offermans, Stephanie Lelieveld

Bouwkundig
B-invented: Raz Keltsh, Eric Offermans

Constructie
B-invented: Bouwe Geels