Werken bij B-leaf

Roofscape Facility

Daklandschap op bedrijfshal(len)

De bedrijfshal is niet meer dan een klimatologische- en veiligheidshuls voor een bedrijfsactiviteit zoals een productie omgeving. Flexibiliteit in en om de hal is van groot belang om als huls de activiteiten optimaal te faciliteren. De hulzen zijn echter van een dusdanige omvang dat het landschap flink wordt aangetast. 

De roofscape oplossing die door B-invented in samenwerking met B-leaf is ontwikkeld zorgt voor een optimaal flexibele huls met een maximaal gebruik van het dak. Het daklandschap wordt gebruikt voor de traditionele waterdichting, zonlicht toetreding en wateropvang maar wordt verrijkt met kantoorruimte welke contact hebben met de productie en een daklandschap voor recreatie en ontspanning.

Toenemende verbinding tussen werknemers

Het daklandschap is niet als een plat landschap ontworpen. Door de vele hellingen ontstaan er connecties tussen de bedrijfsactiviteiten en de bovenliggende functies. Alle kantoren, vergaderruimtes en buitenruimtes zijn gevestigd op het dak.

De doorkijkjes naar de fabriek en visa versa zorgt voor een connectie tussen alle lagen van het gebouw en dus ook tussen collega’s.

Inspirerende connectie

Bedrijfshal en kantoor verbonden met elkaar

Ervaar de architectuur

De helling op het dak zijn zodanig ontworpen dat het zowel kantoor ruimtes ontsluit maar ook dat ze ontspanningsplekken vormen waar je als medewerker kunt verpozen en je bewust wordt van deze unieke architectuur.

Locatie
Nederland

Programma
Bedrijfshal met kantoorfunctie

Status
Ontwerp

B-invented is de architect en heeft alle bouwkundige- en constructieve engineering gedaan.

Architectuur en Bouwkundig
B-invented B.V.: Raz Keltsh, Eric Offermans

Constructie
B-invented: Bouwe Geels

Houtbouw
B-leaf: Edward Hoogendoorn