Werken bij B-leaf

Urban Fabric

Een stedelijk weefels met vele stedelijke functies in optimale houtbouw toepassingen

Dit project is geen gebouw maar een stedelijk weefsel. Door de verschillende lagen en de ontsluitingsroutes die veelal via de buitenomgeving lopen, spreken we meer over een verticale stad dan over een gebouw. Een gebouw kent veel deuren en drempels die mensen moeten overwinnen, een stedelijk weefsel heeft dit niet.

Binnen het stedelijk weefsel is het van belang dat de functies op natuurlijke wijze in elkaar overvloeien.

Het stedelijk weefsel is opgebouwd uit een mix van optimale houtbouw oplossingen. B-leaf heeft meegewerkt aan die oplossingen in een combinatie van volhoutbouw, CLT, en HSB.

Om dit te realiseren bestaat het gebouw uit bouwelementen van 10×10 meter. Deze blokken zijn per functie aan elkaar te koppelen. Op deze manier is het gebouw flexibel in het indelen van de functies.

Er zijn verschillende typen bouwelementen, de publieke, semi-publieke en private elementen. Ze kunnen door het hele gebouw gemengd worden en geven de burger een goed beeld van welke functie er in deze bouwblokken plaats vindt.

Stedelijk weefsel

De verticale stad

Er zijn veel plekken te ontdekken in het stedelijk weefsel. Doordat het weefsel als een uitgeholde massa functioneert, ontstaan er plekken waar mensen samen kunnen komen.

Onderweg kom je verschillende terrassen tegen met verschillende sferen. Maar ook winkelstraten en parken maken deel uit van dit weefsel.

Bovenop de parkeergarage aan de achterzijde van het gebouw bevindt zich een groot park. Het park is bereikbaar door de grote natuurlijke trappen te volgen die de natuur boven en beneden met elkaar verbinden.

Locatie
Eindhoven, Nederland

Programma
Winkels, woningen, horeca, sportschool, kantoren, etc.

Status
Concept

Architect
B-invented B.V.: Stephanie Lelieveld

Bouwkundig
B-invented: Stephanie Lelieveld, Eric Offermans

Constructie
B-invented: Bouwe Geels

Houtbouw
B-leaf: Edward Hoogendoorn